Ismerj meg minket!

Réka – Ének

 

Réka gyermekkorától kezdve a zene nagy rajongója, szülei a szerelemvonatot énekelve ringatták álomba, énektehetségére már általános iskolában felfigyeltek. Azóta rengeteg formációban és sokféle zenével kapcsolatba került. Hangja búgatásának/csilingeltetésének tehetsége mellett, a kommunikációs képessége fejlődött magasabb szintekre – már csak egy szakdolgozat választja el Politikai és Közéleti Kommunikaciós mester diplomájától. A magyar és “zene” mellett az angol a harmadik legtöbbet használt nyelve, jelenleg Risk Managerként dolgozik egy hatalmas amerikai befektetési bank, a Morgan Stanley IT csapatában. Szívügye a nők esélyegyenlőségének támogatása főként a munkaerő piacon, de az élet minden területén is, és legalább ilyen nagy lelkesedéssel utazza körbe a fél világot szabad idejében; és persze mindegy, hogy Izland vagy Panama, Réka minden utazáson dalra fakad. Ha valakit énekelni hallasz a tengerparton, vagy egy gleccser gyomrában*: az bizony Réka. (*ugyanez nagy eséllyel igaz, ha az irodában, étteremben, bevásárló központban, öltözőben, bkv-n stb. találkoztok össze)

Robi – Basszusgitár, ének

 

Robi igazi ezermester – nem csak kellemes hangjával és villámgyors ujjaival kápráztatja el a nagyérdeműt, hanem egyszemélyben ő a zenekar egészségőre, lélekgyógyásza, barkácsolója: hétköznapokon a helyi gyógyszertárban szorgoskodik, szabadidejében pedig a zenekari felszereléshez gyárt egy-két hiper-szuper könnyen gurulós, de nagyon nehéz ládát, amiket ha kell meg is javít! Folyamatosan szól a zene körülötte, ha mégsem, akkor is dallamok járnak a fejében, egy csodás kisfiú büszke apukája, Rudié, (aki ezt a tulajdonságot is örökölte, meg még sok mindent ) vagy énekes vagy gitáros utánpótlás lesz– legalábbis eddig ezek az irányvonalak, igaz még zongorázni tanul…(A “nem táncolsz jobban, mint én”-t különösen jól adja elő a fiatalember) Robi sokfelé műfajban kipróbálta már magát, s ha már zene: a népzene és a néptánc is különösen fontos helyen szerepel -az egyébként hatalmas- szívében.

Ricsi – Gitár, ének

 

Ricsi a zenekar legújabb és egyben a legfiatalabb tagja. A szemtelen kamasz kinézet azonban több évnyi zenei és színpadi rutint rejt, aminek köszönhetően, érkezésével megújult az Alibi énekesszekciója, valamint új lehetőségek nyíltak az aktuális férfi pop-ikonok legütősebb slágereinek eljátszására is. Ricsi már óvodában bebizonyította, hogy vérbeli frontember, amikor egy alkalommal, a csoport közösen egy dalt énekelt a télapónak és amint a végéhez értek, a 4 éves Ricsike hirtelen egymaga rázendített, majd végigénekelte a “Hol csavarogsz Te kicsi krokodil?” c gyerekdalt, amit a nagyitól tanult, az óvónők és szülők legnagyobb meglepetésére. 8 évesen a kiskölyök elkezdett zenét tanulni. Dobos lett, majd gitáros. Azóta több zenekarban megfordult. Számos zenei stílusban otthon érzi magát, emellett dalszerzőként is tevékenykedik. A hétköznapokban fodrászként dolgozik, aminek köszönhetően nagyon közvetlen és kedves az emberekkel. A zenén és a fodrászaton kívül ifjú férjként is jeleskedik gyönyörű orvos felesége, Rebeka mellett.

Pityesz – Szintetizátor, szervezés

 

Pityesz gyermekkora óta a szintetizátorok rajongója, első hangszerét édesapja készítette, elindítva ezzel a “könnyűzenei” pályán. A zenekar alapítótagja, melyet barátaival alakított. A billentyűkön a zongora mellett remekül hoz bármilyen fúvós, szimfonikus ill. elektronikus hangszert, és még azt az “édes” terhet is cipeli a vállán, hogy egyeztet a kedves házasodni vágyó ifjú párokkal, megrendelőkkel. Nem kevés időt és energiát fektet a zenekar menedzselésébe, a hétköznapokon fizika és természetismeret tanárként is működik egy általános iskolában. A sok teendő mellet szerencsére jut ideje elbűvölő lányira is, Bekire és Borókára. A “csajok társasága” mellet a vízparton, “embermentes környezetben” érzi jól magát, egy-két pecabot társaságában.

Zsolti – Dobok

 

Igazi zenészcsaládba született, már a nagyapja és az édesapja is hétről-hétre esküvőkön szórakoztatta a „nagyérdeműt”, így talán nem meglepő, hogy ő is megfertőződött a zene szeretetével. Több éves hegedű, majd trombita tanulás után 14 éves korában kezdett játszani jelenlegi hangszerén. Az elmúlt 20 évben közel 1000 rendezvényt dobolt végig különböző party zenekarok tagjaként. 2017 tavaszán egyik gyerekkori álma vált valóra, amikor egy mikrobusz tulajdonosa lett, és azóta már nem csak a „kettő-négy” a feladata, hanem a zenekar utazásainak koordinálása is. Szabadidejében igyekszik minél több időt imádott családjával tölteni. Szeret olvasni, sportolni és szóvicceket gyártani.

Jani – DJ, Ewi

 

Jani kisgyermek kora óta foglalkozik zenével. Egészen korán lakodalmakban és bálokban nagy csodálattal figyelte a zenészeket és eldöntötte, hogy ő is ezt akarja csinálni. Autodidakta módon tanulta a népzenét és könnyűzenét több hangszeren. Játszott gitáron esküvői szertartásokon, és később zenekarban. Az Alibi Együtteshez technikusként csatlakozott. A zenekari szünetekben általa játszott háttérzenékből egy alkalommal hatalmas buli kerekedett, s akkor született meg a nagy ötlet, hogy DJ szolgáltatással egészüljön ki az élőzene. Jani azóta tapasztalt és “legális” esküvői DJ-je a csapatunknak, melyben még fúvós szintetizátoron (EWI) is közreműködik bizonyos dalokban és nem mellékesen profi szertartáshangosító. Kellemes humoráról ismert, a civil életben szociális munkásként dolgozik, imádja családját és kislányát, Esztert.